Alt image
Stacks Image 95459

In de omgeving van onze camping op de Veluwe

  • Wist u dat u in Epe overal gratis kunt parkeren?
  • Wilt u naar de bossen? Er is een Hertenkamp aan de Dellenweg. En wanneer u over de Renderklippen loopt richting Heerde, kunt u in de omgeving van de Schaapskooi, de schaapskudde van deze gemeente tegenkomen.
  • Maar ook water is er genoeg. Binnen een afstand van 10 kilometer treft u het ‘Emstergat’ met het daarbij gelegen wellnescentrum ‘De Veluwse bron’.
  • In Heerde is recreatieplas het ‘Heerderstrand’ waar u ook nog een partij Pitch en Putt kunt spelen.
  • Richting Nunspeet bevindt zich de ‘Zandenplas‘. Hier treft u een Boswachterij met museum aan, van waaruit eveneens een rondleiding verzorgd wordt door de bossen van Epe/Nunspeet.
  • Wat dacht u van een dagje uit naar Elburg, één van de oudste vissersplaatsjes aan het IJsselmeer. Een bezoek aan Nunspeet met haar gezellige centrum en dan natuurlijk even door naar Harderwijk, waar het ‘Dolfinarium’ de hoofd-attractie is.
  • u de andere kant op richting de IJssel, dan komt u door Oene. Tussen Epe en Oene komt u langs de ambachtelijke IJsboerderij. Ook is in Oene de ambachtelijke, zelfslachtende slagerij een bezoek waard. Rijdend over de dijk kunt u genieten van de weiden en het water.
  • Iets verder ligt dan de koekstad Deventer. Vele mensen brachten hier wel eens een bezoek aan de grootste openlucht boekenmarkt van Nederland. Maar ook de stad waar het verhaal van Charles Dickens zich afspeelt rond de kerstdagen en waar reeds vele bezoekers zich blij verrast toonden met het geboden schouwspel. Deventer is een stad met gezellige oude winkeltjes, waar u wellicht datgene kunt vinden waar u altijd al naar op zoek was.
  • Wanneer u naar het Noorden rijdt richting Zwolle dan komt u aan de Veluwse kant van de IJssel door Hattem. Dit is een kleine vestingstad. Hier kunt u op bezoek gaan in het Anton Pieck Museum en een broodje bakken in het Bakkerij Museum, of een heerlijke bonbon eten bij de Ambachtelijke Bonbonnnerie.
  • Maar misschien gaat u liever naar Apeldoorn, het grootste dorp van de omgeving. Rijdt u dan via Emst, doet u dan de Forellenvijver met speeltuin even aan. In Vaassen leent het kasteel ‘de Cannenburgh’ zich uitstekend voor een bezoekje. Apeldoorn heeft geen stadsrechten maar wel heeft zij Paleis ‘Het Loo’ waar u op zoek kunt gaan naar de historie van onze Koninklijke familie. Er worden vaak tentoonstellingen gehouden over de Oranjes. Voor de kinderen biedt Apeldoorn ook genoeg. Wat dacht u van De Apenheul of familiepretpark de Julianatoren? U leest het al. Ook hier is genoeg te beleven. Apeldoorn heeft een gezellig winkelcentrum, een bioscoop en diverse musea.

Alt image
Stacks Image 95463

Camping Vossenberg
Centrumweg 17
8162 PT EPE
0578-613800